ashena-logo

استفاده از چه افزودنی هایی و به چه مقدار مجاز است؟

همانند علم پزشکی که در آن همه ی صاحبنظران هم عقیده نیستند میان دولتهای کشورهای مختلف اختلاف نظرهایی در این مورد وجود دارد، اما به عنوان یک قاعده ساده عمومی در مورد مصرف افزودنی ها توصیه می شود که تولیدکنندگان مواد غذایی از مصرف نیترات سدیم ، ساکارین ، کافئین ، اولسترا، آسولفام پتاسیم و رنگهای مصنوعی خودداری کنند.

مواد افزودني باعث ايجاد ماده‌اي به نام نيتريت در مواد غذايي مي‌شوند كه امروزه ريسك سرطان ‌زايي آن كاملاً اثبات شده است و بر خلاف موارد قبلی مورد توافق تمام صاحبنظران و متخصصان حوزه مواد غذایی و سلامت است.

برای نمونه جوش شیرین که برای افزایش حجم کیک استفاده می شود یا سربات پتاسیم که به عنوان یک ماده شیمیایی ضد کپک استفاده میشود هر دو در شرایطی که میزان مصرفی آنها طبق استاندارد های دستگاه های نظارتی استفاده شود ضرری ندارند. گاهی یک کودک چیزی را می بلعد که نباید ببلعد. با یکبار مساله ای به وجود نمی آید اما اگر این اتفاق تکرار شود کودک دچار مشکل جدی می شود. پس در خصوص موادی مصل جوش شیرین هم مهم ترین مساله بودن یا نبودن این ماده نیست بلکه میزان حضور این ماده در محصول است.

رمز ماندگاری محصولات آشنا مواد نگهدارنده نیست بلکه با تکنولوژی های خاص میزان رطوبت موجود در محصولات را کنترل می کند تا در اختیار میکروارگانیسم ها قرار نگیرد. برای مثال شما یک نان یا کیک را در فضای آزاد قرار دهید خواهید دید که بعد از مدت زمان کوتاهی در معرض هوا خشک میشود زیرا رطوبت موجود در آن به راحتی از ساختمان مولکولی آن خارج میشود ولی همین آزمایش در کیک آشنا جواب متفاوتی خواهد داشت و مدت زمان بیشتری طول می کشد تا کیک خشک شود . دلیل اصلی آن حفظ رطوبت در ساختمان مولکولی این محصولات است.

0
دیدگاه‌های نوشته

*
*